Željka Cvijanović

Premijerka odlučila da smijeni Maleševića, sjednica Vlade u ponedjeljak

  • 19.10.2018. 19:04

Taman kada je Marko Pavić rekao da smjena DNS-ovog kadra više neće biti bez dogovora, pojavila se informacija da će fotelju, i to ministarsku, izgubiti Dane Malešević.

ATV-u je u Vladi potvrđeno da premijerka Željka Cvijanović planira smjenu minstra prosvjete, i da je zatražila mišljenje predsjednika Srpske, Milorada Dodika i prvog čovjeka parlamenta Srpske, i zamjenika presjednika DNS-a, Nedeljka Čubrilovića. 

Čubrilović je, kako saznajemo, dao negativno mišljenje, ali ono svakako nije obavezujuće. Da li će,  kada i zašto Malešević biti smijenjen, trebalo bi da se zna već početkom sljedeće sedmice. O premijerkinoj inicijativi će se, kako saznajemo, raspravljati na sjednici Vlade u ponedjeljak.

Da li je ovo još jedna smjena o kojoj se sa njim nisu konsultovali, Marko Pavić ne želi da otkrije. U telefonskom razgovoru nam je kratko poručio da nema komentar, a na telefion se Dane Malešević nije ni javio. 

Ukoliko bude smijenjen, biće četvrti član DNS-a, koji je u poslednjih sedam dana izgubio poziciju. Još se zvanično ne zna koji je razlog eventualne Maleševićeve smjene i da li je on jedan od "mangupa", kako ih je nazvao lider SNSD-a Milorad Dodik, koji su tokom kampanje radili suprotno interesima koalicije. Iako je Pavić rekao da mangupa u DNS-u nema, Dodik je odgovorio da će se smjene odgovornih nastaviti, jer su pojedinci radili na štetu najdugovječnije koalicije u Srpskoj.

Osim Dane Maleševića, neizvjesna je i sudbina Milana Radovića i Nove Grujića. Već su smijenjeni  direktor "Poslovne zone Banjaluka" Saša Panić i Daliborka Kerezović-Damjanović, direktor šumskog gazdinstva Kotor Varoš. Đorđe Popović ostao je bez funckije direktora RITE Ugljevik. 

Upravo se o tim smjenama pričalo i na jučerašnjoj sjednici predsjedništva DNS-a, nakon koje je Pavić novinarima poručio da će zaštititi svoje članove. Nekoliko članova tog istog predsjedništva, sa kojima smo razgovarali, kažu da Pavić novinarima ne priča istu priču kao iza zatvorenih vrata. 

Milorad Dodik juče je Paviću poručio da on treba da bude taj koji će u svojim redovima prepoznati one koji su svoje interese tokom predizborne kapanje stavili ispred koalicionih. Inače, pričalo se da će na juče održanoj sjednici, Marko Pavić ponuditi ostavku na mjesto predsjednika stranke, što se nije desilo. Barem za sada.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)