Dobila Povelju počasnog građanina

Premijerka na svečanoj sjednici Skupštine opštine Stanari FOTO

  • 09.09.2018. 12:50

U Stanarima je počela svečana sjednica Skupštine opštine povodom obilježavanja 9. septembra - Dana opštine Stanari, kojoj prisustvuje i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Skupština opštine Stanari je na sjednici 27. avgusta odlučila da predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović dodijeli Povelju počasnog građanina sa zlatnim grbom opštine za izuzetan doprinos uspostavljanju i razvoju ove lokalne zajednice.

Sjednici prisustvuju poslanici u Narodnoj skupštini Srpske, predstavnici opstine Derventa, Topola iz Srbije i Borovnica iz Slovenije, te javne ličnosti sa ovog područja i susjednih lokalnih zajednica. 

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca na spomen-obilježjima u svim mjesnim zajednicama ove opštine. 

Sinoć je na platou ispred Centra za kulturu organizovano veče folklora na kojem su učestvovali harmonikaši iz Stanara. 

U Stanarima je u petak, 7. septembra, organizovan okrugli sto "Stanari opštinski centar-grad u nastajanju" na kojem su predstavnicima lokalne uprave predočeni pravci djelovanja kod donošenja Regulacionog plana "Stanari centar", prema iskustvu grada Velenja iz Slovenije. 

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.