Obećao pomoć

Premijer Višković posjetio Brod i Šamac

  • 11.03.2020. 19:25

Gorućem problemu Broda, saobaraćajnima gužvama na graničnom prelazu dolazi kraj. Urađeno je oko kilometar obilaznice, a uskoro će da se rade dvije kružne raskrsnice na ulazu i izlazu iz obilaznice. Tender je raspisan, izvođač izabran.

"Resorno minsitarstvo treba da izda građevinsku dozvolu za izgradnju tih kružnih tokova. Ja ću s resornom ministricom već sutra razgovarati na tu temu da vidim da li je spremna projektno tehnička dokumentacija, ukoliko nije da se to ubrza", rekao je Radovan Višković, premijer Republike Srpske. 

Biće pokrenuto i pitanje izmještanja graničnog prelaza. Pomoć Vlade stiže i za gradnju puteva i vodoodbrambenih objekata, te za brodsku poslovnu zonu. 

"Premijer je obećao da će Vlada podržati taj projekat do kraja da se stvore sasvim savremeni uslovi za otvaranje novih proizvodno uslužnih kapaciteta. Imamo baš na toj realiciji dva nova ulagača", istakao je Ilija Jovičić, načelnik opštine Brod. 

Novim ulagačima nada se i Šamac. Gradnja autoputa od Doboja ka Rači kroz tu opštinu trebalo bi da im otvori vrata. Sporna pitanja su riješena.

"Tako da ćemo vjerovatno u narednim možda već i na sledećoj sjednici Narodne skupštine ići i sa planom parcelacije i svim što treba da uradi Narodna skupština i Vlada i za ovu dionicu od Brčkog sve do Vukosavlja", naglasio je Radovan Višković, premijer Republike Srpske. 

"Da se zahvalim Vladi Republike Srpske na jednoj pomoći u kontinuitetu u prethodnom peridou kada je riječ o infrastrukturnim projektima od 2006, pa naravno 2014. godine do dana danas i zaista ta saradnaj sa aspekta opštinskog menadžmenta i Vlade Republike Srpske je uspješna bila sve ove godine", rekao je Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

Vlada je u opštinu Šamac, kroz različite projekte u tom periodu uložila 80 miliona maraka i 20 miliona krediti IRB. Isti iznos uložen je i u Brod, a pomoć Vlade tim posavskim opštinama neće izostati ni ubuduće. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.