Duško Milunović

Pregovori o opštem kolektivnom ugovoru krajem marta

18:22, 05.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović istakao je na sastanku sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Srpske važnost nastavka kvalitetnijeg socijalnog dijaloga i najavio da se krajem februara očekuje obnavljanje pregovora kojima bi se pokušali približiti stavovi o opštem kolektivnom ugovoru.

Na sastanku u Banjaluci Milunović je upoznao sagovornike o planu rada ministarstva za ovu godinu, posebno sa izmjenama u oblasti radnog zakonodavsta i posredovanja u zapošljavanju. 

On je naveo da su u pripremi izmjene i dopune Zakona o posredovanju u zapošljavanju, a da su do kraja godine planirane izmjene i dopune zakona o radu, o štrajku, o sprečavanju zlostavljanja na radu i Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju invalida. 

Predstavnici Unije udruženja poslodavaca izrazili su spremnost na saradnju i ulogu aktivnog partnera u procesu izmjena radnog zakonodavstva, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. 

Zaključeno je da je zajednički cilj stvaranje što povoljnijeg ambijenta za razvoj privrede i novog zapošljavanja. 

Delegaciju Unije udruženja poslodavaca predvodio je predsjednik Dragutin Škrebić, a sastanku su prisustvovali i članovi Udruženja Saša Aćić i Saša Trivić.