Banjaluka

Predstavljena kampanja "Volim Srpsku"

  • 14.10.2019. 12:46

Cilj kampanje "Volim Srpsku" jeste promocija uspješnih, mladih ljudi, sportista i volontera koji su u Republici Srpskoj ostvarili uspjeh i u njoj vide svoju budućnost, istakla je ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

"To su najbolji među nama i danas želimo da im odamo priznanje za to", rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci prije predstavljanja kampanje "Volim Srpsku".

Ona je istakla da će tokom kampanje u spotovima biti prikazano da Srpska ima talentovane mlade ljude koji postižu izuzetne rezultate u nauci, sportu, umjetnosti, kulturi i humanitarnom radu, a pojedini su aktivni i na više polja.

Davidović kaže da je cilj kampanje "Volim Srpsku" promovisanje pozitivnih primjera kojih je mnogo u Republici Srpskoj, odavanje priznanja najboljim, te ukazivanje na mlade kao najvećeg potencijala Srpske.

"Željeli smo da vratimo pozitivne uzore i podsjetimo na modele ponašanja uspješnih mladih ljudi koji treba da budu inspiracija", navela je Davidovićeva.

Ona je rekla da se na početku promovišu mladi koji su imali direktnu podršku Ministarstva u svom radu, a dalje će kroz kampanju biti uključena i druga resorna ministarstva, institucije i lokalne zajednice koje podržavaju tu populaciju.

"Da bismo uspjeli unijeti malo optimizma i predstaviti javnosti najljepšu sliku Republike Srpske potrebna nam je i podrška medija, čija uloga je presudna. Zato se posebno zahvaljujem predstavnicima medijskih kuća koji su pozitivno odgovorili na naš poziv i pokazali spremnost da svi zajedno budemo društveno odgovorni i gradimo ljepšu i bolju budućnost za sve nas", naglasila je Davidovićeva.

Ona je podsjetila da je jedan od strateških ciljeva Omladinske politike Republike Srpske podrška razvoju izvrsnosti mladih.

Student Medicinskog fakulteta iz Doboja Živko Ćetojević, koji je i volonter 2017. godine, rekao je da je cilj kampanje podsticanje mladih na umrežavanje, stvaranje što boljih uslova za njihov rad i napredak u Srpskoj. 

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.