Promocija

Predstavljena Dodikova knjiga "Borba za Republiku"

  • 03.07.2019. 15:40

Na promociji knjige srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika "Borba za Republiku" danas u Banjaluci istaknuto je da je ovaj srpski političar uspio da se odupre izazovima, pritiscima i pokušaju nametanja rješenja koja vode ka centralizaciji BiH.

Priređivač knjige Milan Ljepojević rekao je da bez politike nema demokratskog društva, kao oblika uređenja sa najmanje mana, te da iz Dodikovih aktivnosti svakog mjeseca može da proistekne jedna knjiga kao što je "Borba za Republiku" nastala iz kampanje za opšte izbore 2018. godine. 

"Republika Srpska je na čelu sa Dodikom društvena i državna zajednica koja istrajava u svom dejtonskom potencijalu državnog, nacionalnog i društvenog jedinstva. Vodimo borbu za Srpsku i dosljednu primjenu Dejtonskog sporazuma i dejtonskog Ustava, i demokratske i moralne vrijednosti koje su tekovine srpskog naroda. Snage na čelu sa Dodikom će uspjeti da dograde Srpsku u težnji ka slobodi, a oni koji imaju slobodu imaju i budućnost", rekao je Ljepojević. 

On je dodao da je ovo četvrta Dodikova knjiga i da se one nalaze u bibliotekama Univerziteta u Beogradu i drugih univerziteta u regionu. 

Recenzent Tadej Labernik naglasio je da Dodik, ne samo da prepoznaje probleme, nego ide korak ispred drugih i predviđa rasplet događaja, te da je knjiga "Borba za Republiku" autentičan dokument koji će pomoći istoričarima i analitičarima da spoznaju stvari i dokaz da je ovaj političar dio rješenja, a ne problema. 

"Dio međunarodne zajednice pokušao je da, uz pomoć opozicije i takozvanih građanskih inicijativa, destabilizuje Republiku Srpsku i obezbijedi pobjedu snaga uz čiju pomoć bi bio degradiran Dejtonski sporazum i ojačana centralizacija BiH. Neke političke snage u BiH još ne shvataju da je politika ono što je moguće, a ne sila nametanja", rekao je Labernik. 

Recenzent Franc Šošnja istakao je da BiH nije suverena zemlja, te da će borba za Republiku Srpsku trajati još dugo. 

"Glavni napadi na Republiku Srpsku dolaze iz političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice. Meta su konstantno Srpska i koalicija predvođena SNSD-om, a cilj je bio da kroz proteste opozicija dođe na vlast. Na čelu borbe za Srpsku bio je Dodik, a rezultat briljantna pobjeda SNSD-a i njegovih koalicionih partnera", kaže Šošnja. 

Prema njegovim riječima, u Savezu za promjene je nastupilo rasulo jer su ga napustili ugledni članovi "u kojima je proradio patriotizam i koji nisu mogli pristati na izdaju". 

"Ne smijemo stati u borbi za Republiku jer bi nas to odvelo u poraz i nestanak Srpske. Bez Srpske nema ni slobode, a bez slobode nema ni nas na ovim prostorima", poručio je Šošnja. 

Glumac Narodnog pozorište Republike Srpske Goran Jokić pročitao je na promociji u Kulturnom centru Banski dvor najupečatljivije Dodikove govore iz prošle predizborne kampanje od kojih je i satkana knjiga "Borba za Republiku".

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.