Dodik u Istočnom Sarajevu

Predsjednik Srpske uručio ključeve stana samohranoj majci troje djece

  • 03.08.2018. 16:43

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Novom Sarajevu da je obezbijeđeno 70 hiljada KM za kupovinu adekvatnog stana u Lukavici za samohranu majku troje djece Slađanu Crkvenjaš.

"Mi smo obezbijedili taj novac, a izvođač radova je dao oko 20 metara kvadratnih stambenog prostora, tako da će veličina stana biti oko 70 metara kvadratnih. Stan će biti useljiv u narednih mjesec-dva", rekao je Dodik novinarima nakon susreta sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo LJubišom Ćosićem i Slađanom Crkvenjaš, kojoj su danas dodijeljeni ključevi stana. 

Crkvenjaševa je sestra dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića za čije je zvjersko ubistvo 1992. godine u mjestu Drinjača optužena Elfeta Veseli, kojoj je suđenje u toku. 

Dodik je obećao da će za ovu hrabru ženu pokušati da nađe i adekvatan posao. 

"Mi smo se sreli u Bratuncu prije mjesec i naravno da nema čovjeka u našem, ali, vjerujem, i među drugim narodima koga nije ganula ta priča o njenom bratu koji se vratio po svog omiljenog psa u selo, gdje su ga ubili muslimani", rekao je Dodik i dodao da je stradanje dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića i njegove porodice velika tragedija. 

Dodik je rekao da je čim je saznao u kakvim uslovima živi porodica Crkvenjaš pristupio rješavanju tog problema. 

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić zahvalio je Dodiku za sve što čini za dobrobit ove lokalne zajednice. 

"Zahvalni smo predsjedniku Dodik i Vladi Republike Srpske za sve investicije i podršku koje smo dobili za realizaciju značajnih i strateških kapitalnih projekata u našoj opštini", naglasio je Ćosić. 

On ističe da današnji gest uručenja ključeva za stan porodici Crkvenjaš predsjednika Republike Srpske predstavlja najbolji pokazatelj kako se humanost pretvara u konkretno djelo. 

Slađana Crkvenjaš je iskazala ogromnu zahvalnost predsjedniku Republike Srpske i u svoje, i u ime svoje djece. 

"Neizmjerno hvala predsjedniku Dodiku, ali i načelniku Ćosiću koji se potrudio da sve ovo organizuje na najbolji način. Povjerenje da postoje dobri ljudi ulila mi je i Snježana Brezo, koja je radila dokumentarni film o mom bratu, a moram da spomenem i veliku podršku gospodina Milorada Kojića (direktora Centra za istraživanje, rata, ratnih zločina i nestalih lica Republike Srpske). Svima njima, u ime svoje porodice, dugujem veliku zahvalnost", rekla je Crkvenjaševa novinarima.  

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.