Zapažanje jednog SDS-ovca

Predsjednik SDS-a izvrgava podsmijehu zastavu Srpske

  • 12.12.2018. 18:52

Pismo jednog SDS-ovca u kojem on iznosi svoje zapažanje trenutne situacije oko zastave Republike Srpske u zgradi Predsjedništva BiH, prenosimo u cijelosti:

"Preselimo se u mislima u vrijeme Prvog svjetskog rata. Iz daljine dopire naređenje njemačkog cara Vilhema II koji od svog generala Augusta fon Mekenzena, traži da mu donese bar jednu zaplijenjenu srpsku ratnu zastavu. 

Njegovo naređenje zaglušuje odgovor Mekenzena da ne poseduje nijednu jer od 51. pukovske zastave, koliko je posjedovala srpska vojska tokom balkanskih i Prvog svetskog rata, nijedna nije pala u neprijateljske ruke.


I dok predsjednik Srpske demokratske stranke, izvrgava podsmijehu istrajnost srpskog člana Predsjedništva da pored zastave BiH stoji i zastava Republike Srpske, meni se plače nad sudbinom moga naroda. 

Porazno je da predsjednik Srpske demokratske stranke, nema ni toliko znanja i političke iskrenosti pa neobuzdano napada Srbina koji samo hoće da u Sarajevu, zastavu svoje Republike poštuje. 

Predsjednik Srpske demokratske stranke bar bi morao imati toliko političke mudrosti da shvati da se srpski narod u Sarajevu ne može i ne smije dijeliti i da Srbin ne smije biti opozicija Srbinu u Sarajevu. 

Nažalost, predsjednik Srpske demokratske stranke izgleda da ne zna da se Srbin kao član Predsjedništva na opštim izborima neposredno bira sa teritorije Republike Srpske, a to nije slučajno i unižavanje srpskog člana Predsjedništva BiH je unižavanje Republike Srpske na čijoj teritoriji je izabran. 

Uostalom, predsjednik Srpske demokratske stranke izgleda da ne zna ni da Srbin koji je član Predsjedništva BiH, a koji se ne slaže sa nekom odlukom Predsjedništva, može da izjavi da je ona veoma štetna po vitalne interese entiteta za teritoriju sa koje je izabran. Ustavotvorac ne kaže "štetan za narod iz koga je član Predsjedništva izabran" već kaže "po vitalne interese entiteta za teritoriju sa koje je izabran". 


A, upravo zbog toga je porazno i bolno što predsjednik Srpske demokratske stranke, u ime državotvorne stranke, "mudro" veli da srpski član Predsjedništva "nabavi stonu zastavu RS koju mu niko neće moći oduzeti, da je stavi ispred sebe na dijelu stola gdje on sjedi", dopuštajući da na zvaničnoj internet stranci Srpske demokratske stranke stoji da predsjednik Srpske demokratske stranke ne želi da učestvuje u Dodikovom rijalitiju. 


Poštovanje teritorije Republike Srpske nije rijaliti predsjedniče Srpske demokratske stranke već je sramno nepoštovanje zastave Republike Srpske jer svaka zastava simbolizuje borbu za slobodu svog naroda i zato nikada ne smije biti istaknuta ukoliko je oštećena, niti se koristiti kao robni znak, već mora imati počasno mjesto. 
I zato nas ne smiju začuditi riječi Arčibalda Rajsa: "Čujte Srbi, čuvajte se sebe!"", stoji u pismu jednog SDS-ovca.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.