Srpska i Srbija proširuju ekonomsku i kulturnu saradnju

  • 23.07.2020. 07:21

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je Banjaluku. Tokom posjete Republici Srpskoj Vučić je uručio donaciju vrijednu 2,7 miliona evra. Između ostalog, za domove zdravlja širom Srpske stiglo je 15 sanitetskih vozila. Vučić je prvi put posjetio Banjaluku kao predsjednik Srbije. Vučića su dočekali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

13:15 Zvaničnici su obišli i srpsko-ruski hram u izgradnji.

12:45 Završen sastanak, novinarima će se obratiti predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

11:50 Počeo sastanak delegacija Srpske i Srbije.

11:15 Vučić i predstavnici Srpske obišli su i višenamjenski objekat u naselju Petrićevac u Banjaluci, u okviru koga su vrtić, dom zdravlja i mjesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 evra. Dočekao ih je gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić.

10:30 Građanima su se obratili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon čega su predstavnicima Domova zdravlja uručeni ključevi sanitetskih vozila.

10:00 Aleksandar Vučić i zvaničnici Srpske stigli na UKC Republike Srpske gdje će uručiti 15 sanitetskih vozila namijenjenih lokalnim zajednicama.

9:32 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Aerodrom Banjaluka.

Predsjednika Srbije su na banjalučkom Aerodromu dočekali sprski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Vučić će se danas sastati sa srpskim članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, a planirana je i posjeta UKC-u Srpske.

Predviđen je i obilazak višenamjenskog objekta u naselju Petrićevac u Banjaluci, u okviru koga su vrtić, dom zdravlja i mjesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 evra.

Zvaničnici će obići i srpsko-ruski hram u izgradnji.