Pelagićevo

Predsjednici Željki Cvijanović povelja opšine

  • 25.09.2019. 19:17

U novoizgrađeni Dom kulture u Ćendićima, u opštini Pelagićevo, veličine 230 kvadratnih metara Vlada Republike Srpske investirala je 195 hiljada KM.

Na ovaj način, u funkciju je stavljen važan objekat, urađen da zadovolji potrebe stanovništva ovog kraja i mjesto za organizovanje različitih događaja, kaže predsjednica Srpske, Željka Cvijanović.

"U skladu sa prethodnim nekim obećanjima i ovo je jedan od tih projekata koji su realizovani. 20 miliona KM je u prethodnih nekoliko godina utrošeno u opštinu Pelagićevo, podrazumijevaju se različne aktivnosti, infrastrukturni projekti, sanacije škole. Samo prošle godine, 2018. mi smo ovdje uložili preko milion KM. Podržali važne projekte, kao što su uređenje trga, uređenje poslovne zone, uređenje deponije", izjavila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Da je na ovaj način Vlada RS potvrdila da je opština Pelagićevo jedna od važnih u sastavu Srpske, smatra i načelnik Pelagićeva, Simo Stakić. Zahvalan je, kaže, na podršci i svim dosadašnjim projektima.

"Opštinu Pelagićevo ne podržava samo Vlada RS institucije, nego smo mi već u 2 navrata dobili podršku Vlade Republike Srbije, odnosno predsjednika Vučića, na politički autoritet predsjednika Milorada Dodika", rekao je Simo Stakić,načelnik opštine Pelagićevo.

Novi Dom za kulturu, od izuzetnog je značaja za sve stanovnike mjesne zajednice Ćendići. 

"Za nas, za mjesnu zajednicu Ćendići će dosta značiti, pošto nismo imali nove zgrade, bila je stara. Značiće nam dosta za naše aktivnosti", kaže Dušan Marjanović , mjesna zajednica Ćendići.

Jedan od prioritetnih zadataka u narednom periodu biće izgradnja dječijeg vrtića za svu djecu opštine Pelagićevo, kaže Cvijanovićeva. Taj projekat biće podržan iz sredstava kabineta Republike, uz podršku Vlade i lokalne zajednice. Na taj način biće olakšan život porodicama, a cilj je, kaže, da bude više djece i zadovoljnih ljudi koji će savijati svoja porodična gnijezda u Republici Srpskoj. Željki Cvijanović danas je uručena i Povelja opštine kao najveće opštinsko priznanje za cjelokupni doprinos koji je dala i daje za razvoj Pelagićeva.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)