Predsjednica Srpske u posjeti opštini Čelinac

  • 05.10.2020. 19:14

Gradnja i obnova škola, zaštita od poplava, novi most. To su samo neki od projekata u Čelincu koje je pomogla Vlada Srpske. Opštinu je danas posjetila predsjednica Republike.

Željka Cvijanović kaže da je Čelinac jedna od opština koja je redovno izmiruje obaveze i dobro sarađuje sa republičkim institucijama. Opštinske vlasti zahvalne na pomoći.

"Suština je da se ovdje radi na način da u svakoj mjesnoj zajednici uradimo nešto važno i dobro za naše građane i tako ćemo raditi i dalje. Vjerujem da ćemo zadržati stabilnost opštine, a republičke institucije su tu da pomognu svaki put kad je to potrebno", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

"Opština Čelinac je kroz svoj prethodni rad naslonjena na sve institucije Vlade Srpske i to se vidi na svakom koraku. Danas smo razgovarali o pitanjima koje se tiču putne i vodovodne infrastrukture, kao i kapitalnim projektima, koji su planirani u narednom periodu", istakao je Momčilo Zeljković, načelnik opštine Čelinac.

Oko šest hektara zasada vinove loze, čelinačke vinarije Jungić, jedno je od osnovnih privrednih potencijala te opštine. Zaključila je to Cvijanovićeva nakon posjete vinariji. Dobrom i organizovanom poslu, kaže, svjedoče i brojne nagrade.

"Ono što me posebno raduje jeste činjenica da su ljudi pokrenuli određene poslove i nisu od toga odustali. Sada imaju ambicije da šire posao i mi to uvijek doživljavamo kao način za zapošljavanje, ali i isticanje svega onoga što Srpska može da proizvede i plasira na svjetsko tržište", naglasila je Željka Cvijanović, predsjendik Republike Srpske.

Vinogradasrtvo se u sjevernom dijelu Srpske razvija od  Novog Grada do Bijeljine. Podršku Vlade će vinari uvijek imati. Kaže to resorni ministar, Boris Pašalić. U vinariji Jungić najavljuju i proširenje proizvodnje.

"Iza nas su godine ulaganja u proizvidni proces i kao rezultat toga je da u posljednje vrijeme dobijamo jako značajne nagrade na svjetskom nivou za naša vina", istakla je Marijana Jungić, direktor Vinarije "Jungić".

"Svaki proizvođač koji zasnuje novi vinograd dobije od Ministarstva povrat 30 odsto uloženih sredstva i za svu nabavljenu opremu i mehanizaciju imaju našu podršku od 30 odsto", rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Čelinac će nastaviti da se razvija pod rukovodstvom SNSD. Ubijeđeni su u to članovi opštinskog odbora stranke, koji su o svim planiranim projektima, ali i lokalnim izborima danas pričali sa potpredsjednicom partije. 

Čelinac je jedna od prvih opština u kojoj su u Srpskoj registrovani slučajevi zaraze virusom korona. Zahvaljujući mjerama Vlade i lokalne vlasti, kaže načelnik, epidemiološka situacija je pod kontrolom.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић