Zajednička aktivnost MUP-a i Republičke uprave za igre na sreću

Predavanja za maloljetnike i pojačan nadzor u objektima

  • 04.03.2019. 14:41

Republička uprava za igre na sreću i MUP Republike Srpske sprovešće u narednom periodu zajedničke aktivnosti u cilju spriječavanja učešća maloljetnika u igarama na sreću, najavila je načelnik Odjeljenja za inspekcijski nadzor Marina Selak.

Nakon sastanka predstavnika Republičke uprave za igre na sreću i MUP-a Srpske, Selakova je izjavila da se početkom svake školske godine povećava prisustvo maloljetnika u objektima u kojima se organizuju igre na sreću.
 
"Odlučili smo da zajedno sa policijskim službenicima pojačamo nadzor s ciljem dokumentovanja prekršaja i procesuiranja odgovornih. Pravnom licu koje dozvoli prisustvo maloljetniku u objektu u kojem se organizuju igre na sreću zaprijećena je kazna od 10.000 do 30.000 КM, a odgovornom u pravnom licu od 2.000 do 6.000 КM. Predložili smo  da se u projekat predavanja koji realizujemo u osnovnim i srednjim školama, uključe i inspektori Republičke uprave za igre na sreću, da bi ukazali na rizike i posljedice kockanja", istakla je Selakova.
  
Načelnik Uprave policije Republike Srpske Dalibor Ivanić rekao je da će policija pomoći republičkim organima da što efikasnije realizuju aktivnosti na terenu. Ivanić je naveo da je Zakon o igrama na sreću u nadležnosti Ministarstva finansija Republike Srpske i da se direktan inspekcijski nadzor na terenu vrši posredstvom Republičke uprave za igre na sreću.

Sastanku su prisustvovali direktor Republičke uprave za igre na sreću Mladen Simić, načelnik Кriminalističke policije Darko Кovrlija i inspektor u Republičkoj upravi za igre na sreću Duško Radivojević

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.