Radovan Višković

Pratićemo stav Srbije o članstvu u NATO

  • 03.12.2018. 15:34

Mandatar za sastav vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da Srpska ima zvanični stav kada je riječ o članstvu BiH u NATO-u i da u svemu prati Srbiju.

"Republika Srpska ne učestvuje u ovoj priči i prati stav Srbije. Ako stav Srbije bude promijenjen pozvaćemo građane Republike Srpske na referendum o članstvu u NATO-u", rekao je Višković novinarima u Banjaluci. 

On je naveo da je ovo i politički stav SNSD-a, čiji je član, a koji neće biti promijenjen u narednom periodu. 

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u oktobru prošle godine Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske kojom se definiše neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze. 

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenber rekao je da očekuje da ministri inostranih poslova Sjeveroatlantskog saveza na sutrašnjem ministarskom sastanku odobre BiH da pošalje prvi godišnji program za početak primjene Akcionog plana za članstvo /MAP/ u NATO-u. 

"Moramo sačekati i vidjeti da li će vlasti BiH iskoristiti priliku. BiH već ima MAP, sada samo pokazujemo da smo spremni da prihvatimo njihov godišnji program, a oni će donijeti odluku da li će to uraditi", izjavio je Stoltenberg danas na konferenciji za novinare u Briselu.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.