SNSD osudio izjave Vukanovića

Poziva na krvoproliće između braće, nazivajući trebinjsku vlast "crvenim ustašama"

15:33, 04.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Gradski odbor SNSD-a Trebinje osudio je nedavni istup narodnog poslanika ispred liste SDS-a Nebojše Vukanovića, koji je aktuelnoj trebinjskoj vlasti prijetio da će "krvavo odgovarati" kada opozicija dođe na vlast.

Iz trebinjskog odbora SNSD-a saopšteno je da "tako Srbima nisu prijetili ni njegovi najveći neprijatelji 1914. i 1941. godine, a ni oni iz posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata". 

"Da li ovakav treba da bude rječnik čovjeka koga je narod izabrao da ih predstvalja u zakonodavnom tijelu Republike Srpske? Čovjeka koji se u Boga kune da će njegove prijetnje biti ispunjene i koji neprestano poziva na razdor među srpskim narodom", navode iz trebinskog SNSD-a. 

U saopštenju se dodaje da Vukanović ne može da se pomiri sa činjenicom da je "vječita opozicija i gubitnik, pa ide toliko nisko da udara tamo gdje niko i nikada ne bi smio - pozivom na krvoproliće između braće, nazivajući trebinjsku vlast "crvenim ustašama"". 

Vukanović je ove prijetnje, kako se navodi, uputio na javnoj tribini koalicije 2. februara prilikom predstavljanja opozicionog kandidata za gradonačelnika Trebinja.