Pozitivno mišljenje revizora Ministarstvu prosvjete i kulture

  • 24.04.2020. 16:58

Ministarstvo prosvjete i kuluture Republike Srpske dobilo je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za provedenu reviziju finansijskih izvještaja i reviziju usklađenosti u 2019. godini.

Prema revizorskom izvještaju, finansijski izvještaji Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31.12.2019. godine - prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Republici Srpskoj.

Pored revizije finansijskih izvještaja, vršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima sa značajnim  zakonskim i drugim propisima. Na osnovu toga je utvrđeno da su aktivnosti, finansijske transakcije i informacije iskazane u finansijskim izvještajima Ministarstva prosvjete i kulture usklađene u svim materijalnim aspektima sa propisima kojima su regulisane.
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм