Kampanja na selima

Pozitivne snage Srpske krenule u obnovu Srpske

19:25, 06.06.2018.
Thumbnail
Pozitivne snage Srpske su krenule u kulturnu, prosvjetnu, i duhovnu obnovu Srpske. Pokrenuli su kampanju  ''Selu u pohode'' sa ciljem oživljavanja života u selima.

Za početak, stigli su u Boškoviće nadomak Laktaša. Tamo je, u područnoj osnovnoj školi, odigrana predstava ''Tajna velikog nosa''.  

 “Veoma nam je drago da smo ovdje danas u Boškovićima, nakon ovoga idemo u Vrbašku. Dvije zaista divne škole, dvije divne sredine sa sjajnim ljudima i sjajnom djecom. Bilo je zadovoljstvo. Sva ova atmosfera danas svjedoči da nismo pogriješili i da vrijedi ovakve stvari organizovati. Naravno, ovo je samo prva u nizu brojnih aktivnosti”, kazao je Vojislav Savić iz Pozitivnih strana Srpske.

Da je predstava u Boškovićima pun pogodak, pokazala je i popunjena školska sala i apaluzi glumačkom ansamblu iz Beograda i Banjaluke. Glumac Nenad Okanović kaže da su selu u pohode stigli da obnove misli, život i djela.

 “Kultura ne treba da bude i pozorište ne treba da bude privilegija samo djece koja odrastaju u gradovima, nego da je veoma bitno da je osjete i djeca sa sela.  Ja sam sa sela, ja sam odrastao na selu i nisam imao prilike da gledam  pozorišne predstave, tako da je mnogo bitno da ova deca imaju  imaju prilike da vide” kazao je glumac Nenad Okanović.

 “Ovo je jedno sjajno druženje i mislim da bi trebalo ovakvih druženja da bude što više, pogotovo u ruralnim sredinama gdje su djeca, nažalost, i roditelji zbog niza okolnosti spriječeni da se bave kulturom. Nažalost, kultura u današnje vrijeme, neću reći da je zapostavljena, ali nalazi se u nekom drugom planu”, izjavio je direktor škole Novislav Tepić.

Opština Laktaši je podržala projekat Pozitivnih snaga Srpske. Kažu da je u pitanju odličan projekat koji može da pomogne razvoju kulture u ruralnim područjima. Osim Boškovića, predstava je odigrana i u Osnovnoj školi u Vrbaškoj kod Gradiške. Najavljeno je da će, do kraja godine, karavan Pozitivnih snaga  obići još pedesetak sela širom Srpske.