Najveće opštinsko prizananje

"Povelja opštine Foča" posthumno dodijeljena Zdravku Krsmanoviću

  • 09.05.2019. 18:16

Najveće opštinsko prizananje- "Povelja opštine Foča", ove godine posthumno je dodijeljeno nedavno preminulom Zdravku Krsmanoviću za poseban doprinos razvoju lokalne zajednice.

Krsmanović je u dva mandata bio načelnik opštine i za to vrijeme izgrađeni su Gradska dvorana, bazeni, mostovi, rekonstruisani Gradski stadion i pozorišna sala, započeta gradnja Hrama Svetog Save, istaknuto je na svečanoj sjednici.

"Nadam se da će generacije koje su sada ovdje i buduće generacije, na dobrobit svih nas, koristiti objekte koje su njegovom inicijativom i ličnim zalaganjem izgrađeni u ovom gradu. On kao Fočak jako je volio Foču i nije se želio odvojiti iako je imao mogućnosti da ode iz ovog grada", kaže Dragica Krsmanović, supruga Zdravka Krsmanovića.

Dodijeljeno je i osam zahvalnica, kao i tri novčane nagrade. Među nagrađenima i hrabri policajci, koji su spasli dva dječaka na Drini, ali i jedan od junaka ATV-ovih priča; Stefan Matović, mladić koji neobičnim spotovima vježbanja u prirodi promoviše ljepote svog zavičaja.

"Svako priznanje donosi određenu količinu energije koja pomaže pojedincu da nastavi dalje. I to je potvrda da ono što je dotad radio dobro i da nastavi tako. Pogotovo, ovako neko priznanje, od opštine, od sredine u kojoj živim", rekao je Nemanja Trivun, dobitnik zahvalnice opštine.

"Nastavićemo i dalje da snimamo, da radimo na novim projektima. Mi pomoću videa pokazujemo da imamo nešto lijepo kod nas i da može da se iskoristi", ističe Stefan Matović, dobitnik novčane nagrade opštine.

Kao i svake godine, lokalna uprava je za Dan opštine podnijela izvještaj o svom radu i najavila planove za ovu godinu. Načelnik Radisav Mašić je istakao da su u toku gradnja vrtića i novog sekundarnog vodovoda, te da će za koji dan biti useljene nove zgrade, čime će se raspustiti kolektivni centar u Miljevini.

"Pred nama su i velike investicije koje je najavila Vlada Republike Srpske, i koje će biti realizovane, a počeće kako očekujemo na jesen. To je izgradnja tri hidrocentrale na rijeci Drini, izgradnja puta Šćepan Polje i izgradnja puta prema Nacionalnom parku Sujeska. Sve je to razlog da Foča bude grad perspektive", kaže Mašić.

Veliki zamajac razvoju privrede, očekuju u lokalnoj upravi, biće i otvaranje rudnika olova i cinka na području mjesne zajednice Čelebići, koje je, takođe, najavljeno u ovoj godini.

 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.