Gradiška

Povećan priliv migranata od početka godine

10:38, 11.02.2019.
Thumbnail
Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška od početka godine evidentirana su 174 migranta, i to 89 u januaru i 85 u deset dana februara, dok ih je u cijeloj prošloj godini evidentirano 299, rekao je danas načelnik ove uprave Bojan Škorić.

"Od početka godine zabilježen je pojačan priliv migranata, ali nije bilo dešavanja koja bi značajano narušila bezbjednost", rekao je Škorić novinarima. 

Škorić je istakao da je policija migranate najviše pronalazila u Gradišci, u blizini granice, uz obalu rijeke Save i na autobuskoj stanici, a u manjem broju slučajeva i u Srpcu. 

On je pojasnio da je kontrola granice u nadležnosti Granične policije BiH, a kontrola i boravak stranaca u nadlažnosti Službe za poslove sa strancima i Ministarstva bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu, kojima policija predaje pronađene migrante, a oni ih dalje preuzimaju i smještaju u migracione centre. 

"Osnovni zadatak MUP-a Srpske i Policijske uprave Gradiška je da obezbijedi povoljno stanje bezbjednosti. Bez obzira na povećan priliv migranata nismo imali događaje koji bi narušili bezbjednost. Imali smo evidentirano samo jedno krivično djelo iznude u toku prošle godine, koje je migrant počinio prema drugom migrantu", naveo je Škorić. 

On je dodao da je Policijska uprava Gradiška pojačala prisustvo policajaca na terenu i da u potpunosti kontrolišu situaciju, te poručio građanima da ne strahuju za bezbjednost i da prijave policiji ako primijete migrante.