Za pet godina

Povećan broj zaposlenih u teslićkoj administraciji

  • 11.08.2019. 19:16

Za pet godina, opštinska administracija u Tesliću, povećala se za oko stotinu radnika. 2013-te bilo ih je 253, a prošle godine 341. Riječ je o zaposlenim u Opštinskoj upravi i lokalnim javnim preduzećima, čiji je osnivač opština.

U međuvremenu, broj je dodatno porastao, jer se zapošljavalo i tokom ove godine, tvrdi predsjednik Skupštine. 

"Samo u martu znate da je zaposleno 30-tak ljudi, pred opoziv", istakao je Miroljub Letić, predsjednik Skupštine opštine Teslić.
 
Letić kaže da se za novozaposlene radnike, na godišnjem nivou, izdvaja oko dva miliona maraka. To je opterećenje za lokalni budžet zbog čega se, ističe, opštinska vlast za investicije mora kreditno zaduživati.

"Mogli smo u ovih šest godina da završimo niz infrastrukturnih projekata i da se ne zadužujemo da bi u narednom periodu radili na otvaranju fabrika gdje bi naše ljude mogli da zaposlimo", naglasio je Letić. 

Pronaći ćemo način da isfinansiramo projekte, kažu u SNSD-u i poručuju – oni su za investicije i razvoj Teslića, a ne servisiranje dugova kreditima. 

"Da je bilo zbrinjavanja tih ljudi, ali je neko ko je to radio morao znati da će napraviti deficit i da će to biti omča oko vrata. Sve ćemo prevazići. Ako je zamjenik načelnika priznao da im fale plate za dvije i po plate, a nema za tri, naša želja nije da ti ljudi ostanu bez plata", rekao je Dragan Bogdanić, predsjednik OO SNSD, Teslić. 

Najviše zaposlenih je u Opštinskoj upravi Teslić. 2013-te bilo ih je 106, a od prošle godine ih 162. Zapošljavalo se i u dječijem vrtiću "Palčić", lokalnom Komunalnom preduzeću, "Vodovodu", Centru za socijalni rad. 

"Gdje će biti u redu, neka zaposle koliko su sposobni da isplate, a ne da otkidaju i plaćaju".

"Da li to pita, ne pita niko građane, pita se one u vrhu".

"Sumnjam da je viška u opštini, načelnik on stvarno vodi računa da ne bude viška", istakli su građani.

Milan Miličević danas nije bio dostupan za komentar. Iz njegovog Kabineta kratko su poručili – broj zaposlenih je u skladu sa postojećom Odlukom o sistematizaciji radnih mjesta. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.