Sonja Karadžić Jovičević

Potrebno razgovarati sa koalicionim partnerima i onima koji uvažavaju SDS

  • 29.10.2018. 14:12

Član Glavnog odbora SDS-a Sonja Karadžić Jovičević izjavila je da je potrebno razgovarati sa koalicionim partnerima i onima koji su za to zainteresovani i uvažavaju SDS, te poručila da interes Republike Srpske uvijek mora biti prvi, a onda interes SDS-a.

Karadžić Jovičević je naglasila da ona na sjednici Glavnog odbora juče nije govorila o koaliciji SDS-a sa SNSD-om ili nekom drugom partijom nego o jednoglasno donesenom stavu izborne jedinice iz koje dolazi, a to je da je potrebno biti spreman za razgovor, kako sami sa sobom, tako i sa koalicionim partnerom i bilo kim ko iskaže zainteresovanost, sa punim uvažavanjem SDS-a. 

"To je naš jedinstven stav, sa zaključkom da uvijek mora biti prvi interes Republike Srpske, a onda SDS-a. Ne vidim šta je loše u tome da budemo spremni na razgovor", istakla je Jovićevićeva.   

Prema njenim riječima, nijedan dogovor ne mora da proizađe iz bilo kakvog razgovora, niti ijedan dogovor može da bude napravljen sa bilo kim bilo kada mimo odluka Glavnog odbora. 

"To što neki imaju stav da ne treba pričati nikada ni sa kim, i to je stav koji se iznosi na Glavnom odboru. Onaj kome je svejedno, ko je ravnodušan, ko je došao da ćuti i podiže ruku prema direktivi ima svoj izbor", smatra Jovićevićeva. 

Navodeći da nema namjeru da napusti stranku, ona je rekla da je ova stranka dio njenog života i da je na sjednici emotivno nastupila, ne vrijeđajući nikoga. 

"Ono što mene brine i rastužuje jeste potreba da se takve dezinformacije proizvode. Bojim se da pomislim gdje se one proizvode, a nakon toga se dodatno dodaje `benzin na tu vatru`", rekla je Jovićevićeva. 

Ona je istakla da je ovoj stranci mnogo dala, da plaća neke račune i cehove svoje pripadnosti i da ne traži za to orden, već pravo da kaže stav Koordinacionog odbora Izborne jedinice osam, kojoj pripada. 

Jovićevićeva je poručila da nema razlog da napušta stranku niti joj neko može ponuditi išta više od povjerenja koje je dobila jednoglasnom odlukom Predsjedništva SDS-a da dobije kompenzacioni mandat. 

"Raspredanje priče o mom izlasku iz stranke je zabrinjavajuće i van pameti ako dolazi iznutra, a potpuno mi je razumljivo ako dolazi zlonamjerno i izvana", rekla je Jovićevićeva. 

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je juče da Glavni odbor SDS-a nije razgovarao o eventualnoj koaliciji sa SNSD-om, jer nije dobio nikakvu ponudu za pregovore o formiranju vlasti.

Тагови:
  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм