Potreban zajednički srpski kandidat za načelnika Srebrenice

  • 11.02.2020. 16:27

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da Srebrenica ima poseban značaj za Republiku Srpsku i da je ova stranka spremna da razgovara o mogućnosti da ponovo stranke iz Srpske predlože zajedničkog kandidata za načelnika ove opštine bez obzira na podjele među političkim blokovima na nivou Republike.

Šarović je, nakon razgovora sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem, rekao Srni da su razgovarali o artikulisanju srpskih interesa s obzirom da je ovo izborna godina, te naglasio da je SDS otvoren za razgovore u vezi sa zajedničkim kandidatom za načelnika ove opštine.

On je podsjetio da je SDS na prošlim lokalnim izborima pružio podršku Grujičićevoj kandidaturi i da se to pokazalo opravdanim, jer su u ovoj opštini postignuti dobri rezultati u mnogim oblastima.

Grujičić je rekao da je Šarović na sastanku istakao da u Srebrenici, zbog njene specifičnosti, treba na izbore da se ide sa zajedničkim srpskim kandidatom za načelnika opštine, bez obzira na međustranačke konflikte na višem nivou.

- Srebrenica je izuzetno važna za Republiku Srpsku i srpski narod i vodićemo razgovore i vjerovatno ćemo sa zajedničkim kandidatom ići na sljedeće izbore, jer je i Šarović rekao da zbog značaja Srebrenice prihvata to opredjeljenje bez obzira na međustranačka previranja na republičkom nivou, koja ne smiju negativno uticati na lokalnu politiku u ovom mjestu - dodao je Grujičić.

On je istakao da je ocijenjeno da je potrebno da se pristupi ozbiljnim razgovorima da bi se sve političke partije iz Republike Srpske usaglasile i opredijelile za zajedničkog kandidata za načelnika ove opštine u interesu naroda i građana koji ovdje žive.