Banjaluka

Potpisivanje ugovora o izgradnji koridora "Pet ce" kroz Republiku Srpsku

08:09, 20.03.2019.
Izvor: RTS
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovaće danas u Banjaluci potpisivanju ugovora o izgradnji prvih kilometara auto-puta na Koridoru "Pet ce" kroz Republiku Srpsku, na pravcu između Petlje "Johovac" /Tovira/ i Petlje "Rudanka" /Kostajnica/.

U ime investitora "Autoputeva Republike Srpske", ugovor će potpisati direktor tog preduzeća Dušan Topić, a u ime izvođača radova generalni direktor kompanije "Integral inženjering" Slobodan Stanković i direktor podružnice građevinskog preduzeća "Granit" Skoplje u Banjaluci Zoran Trajanovski. 

Ugovor će biti potpisan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 9.00 časova, a nakon potisivanja ugovora predviđene su izjave za medije, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

Višković će u 10.00 časova prisustvovati i "Forumu o ćirilici", koji će biti održan u konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Srpske. 

Forum o ćirilici, čiji je cilj dodatno osnaživanje i afirmisanje ovog pisma, biće održan danas u Banjaluci u organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i Društva članova Matice srpske u Republici Srpskoj. 

U 12.00 časova premijer Srpske razgovaraće sa generalnim konzulom Hrvatske u Banjaluci Zlatkom Kramarićem. 

Sastanak će biti održan u kabinetu premijera Srpske, a na početku sastanka snimateljima i fotografima biće omogućeno snimanje kadrova. 

Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje.