Više od 13 miliona evra

Potpisani ugovori o finansiranju dva projekta u Gradišci

  • 15.10.2019. 19:28

Gradiška će dobiti više od 13 miliona evra za rješavanje problema otpadnih voda. Sve je ozvaničeno danas u Sarajevu gdje su potpisana dva ugovora za projekte koji su Gradiškoj neophodni. 

Cilj je zaštititi životnu sredinu i vodoizvorišta koje se nalazi na obodu grada.

"Sredstva će se iskoristiti za rekonstrukciju i dograđen postojeći kanalizacioni vod, izgrađen glavni gradski prečistač i oko 30 kilometara sekundarne kanalizacione mreže", kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Radovi su na već počeli a na proljeće se očekuje intenziviranje radova, koji bi trebalo da budu završeni u roku od tri godine. Ugovore za projekte, sa predstavnicima njemačke Razvojne banke, potpisali su, osim gradonačelnika, Zora Vidović, ministar finansija u Vladi Republike Srpske i Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu. 

"Prvi je osigurala osigurala Švajcarska razvojna agencija SEKO, iznosi 3,8 miliona evra, dok je drugi, u iznosu od 10,26 miliona evra, obezbijeđen na osnovu ugovora o finansijskoj saradnji NJemačke i BiH i sprovode se posredstvom Njemačke razvojne banke", kaže Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.
 
"Zaista je ovo ogroman značaj za Gradišku i RS. Saradnja s njima je jako dobra i ljudi prepoznau projekte koji su važnosti za stanovništvo bilo gdje da implementiraju taj projekat", kaže Zora Vidović, ministar finansija Republike Srpske.

Potpisnici su izrazili nadu da će biti odblokiran rad Parlamentarne skupštine BiH, koja treba da ratifikuje sporazume, kak projekat ni u jednoj fazi ne bi bio ugrožen.
 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.