Beograd

Potpisan sporazum o saradnji poslanika SNS-a i Ujedinjene Srpske

19:54, 30.01.2020.
Izvor: Srna
Poslanička grupa Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije i Klub poslanika Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas su u Beogradu potpisali sporazum o saradnji.

Poslije potpisivanja u Skupštini Srbije, predsjednik Kluba poslanika Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić izrazio je nadu da će saradnja dva poslanička kluba uroditi plodom.

"Želim da zahvalim ljudima koji su nam ukazali posebnu čast i zadovoljstvo i nadam se da će uroditi plodom saradnja klubova SNS-a i Ujedinjene Srpske jer Ujedinjena Srpska ima šta da nauči od SNS-a", rekao je Vasić novinarima.

On je zahvalio predsjedniku poslaniče grupe SNS-a Aleksandru Martinoviću i delegaciji SNS-a koja je prihvatila poslanički klub Ujedinjene Srpske.

"U ime poslaničkog kluba Ujedinjene Srpska i srpskog naroda, u ime Milorada Dodika i (predsjednika stranke Ujedinjena Srpska) Nenada Stevandića, želim da pozdravim srpski narod preko Drine i Srbiju", rekao je Vasić.

Martinović je rekao da su i današnje potpisivanja sporazuma i jučerašnja posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj i Srbima u Federaciji BiH dokaz koliko su jake i neraskidive veze Srbije i Republike Srspke.

On je napomenuo da to pokazuje i koliko su jake i neraskidive veze u cjelini i srpskog narod iz Srbije, Republike Srpske i Srba koji žive u Federaciji BiH.

"Srbija će i dalje da bude garant mira i stabilnosti u regionu i želimo da Republici Srpskoj i dalje pomažemo i želimo snažnu i ujedinjenu Republiku Srpsku. Mi smo u ekonomskom, duhovnom i kulturnom smislu jedno biće koje niko ne može da pocepa dok god budemo složni i jedinstveni i vodimo jedinstvenu politiku", rekao je Martinović.

On je naglasio da se politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodika zasniva na tome.