Radni ručak

Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti demografije i populacione politike

  • 22.05.2019. 14:14

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović i ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije, Slavica Đukić – Dejanović, potpisale su danas Memorandum o saradnji u oblasti demografije i populacione politike kojim je definisana buduća saradnja i realizacija zajedničkih projekata s ciljem poboljšanja demografske slike u Republici Srpskoj i Republici Srbiji.

Davidovićeva je istakla da je Srbija napravila značaj iskorak kada je riječ o mjerama populacione politike, koje bi mogle biti dobar primjer za Republiku Srpsku.

"I mi smo u Republici Srpskoj ozbiljno pristupili ovoj problematici i u saradnji sa kabinetom predsjednice dogovorili da Savjet za demografska istraživanja  do jeseni analizira demografsku situaciju i predloži konkretne mjere institucijam", rekla je Davidovićeva.

Slavica Đukić – Dejanović je istakla te je cilj sporazuma da se demografska slika poboljša, ali i da pitanja populacione politike budu prioriteti u predstojećem periodu.

"Srbija ima čitav niz mjera populacione politike politike, koju je potrebno razvojiti od socijalne politike. Prvenstveno izdvajamo finansijsku podršku porodici, zatim usklađivanje rada i roditeljstva i snižavanje psihološke cijene roditeljstva", naglasila je Đukić – Dejanović.

Uoči potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti demografije i populacione politike Đukić-Dejanović i Davidovićeva su tokom radnog ručka razgovarale o budućim zajedničkim projektima Srpske i Srbije.  

Na radnom ručku su pored Đukić Dejanovićeve i Davidovićeve prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić i poslanik Socijalističke partije u NSRS Goran Selak. 

Slavica Đukić Dejanović, koja je i potpredsjednik Socijalističke partije Srbije, sa Socijalistima iz Republike Srpske razgovarala je o daljoj saradnji Socijalista sa obje strane Drine i predstojećim aktivnostima na zajedničkim projektima.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.