Sindikati u svađi nakon uspjeha

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj samoupravi

  • 13.09.2018. 19:56

Potpisali smo poseban kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj samoupravi, pohvalili su se danas u Sindikatu lokalne samouprave, uprave i javnih službi u Savezu sindikata. Predsjednik tog sindikata Branko Zelenović kaže da će se izmjenama u kolektivnom ugovoru omogućiti povećanje plata zaposlenima.

Kolektivni ugovor rezultat je naših pregovora, odgovaraju u Konfederaciji sindikata. Tvrde i da su jedini reprezentativan sindikat. Tako je nastala nova rasprava na relaciji Savez - Konfederacija. 

"Mi smo juče potpisali kolektivni ugovor, odnosno izmjene posebnog kolektivnog ugovora sa ministartstvom lokalne samouprave. To su bile tehničke izmjene u smislu da se omogući zaposlenima u lokalnoj samoupravi povećanje plata za onih 30 KM kao što je omogućeno Zakonom o radu", kaže Branko Zelenović, predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi u Savezu sindikata RS.

Hvale se i da su prije nedelju dana postali reprezentativni. U Konfederaciji tvrde da stvari nisu najjasnije. Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave i lokalne samouprave uvjerava da je, u vrijeme potpisivanja ugovora, samo njegov sindikat bio reprezentativan. Najviše mu smeta što se, kako kaže, u Savezu sindikata kite tuđim perjem.

"Mi smo mjesec i po dana pregovarali sa njima, i to je rezultat našeg pregovora. Mi smo objavili na našem sajtu sve i ja njih sad pitam šta su oni potpisali. Potpisali su ono što smo mi mjesec i po dana pregovarali da bi dostigli povećanje za naše radnike", kaže Božo Marić.

Imamo jednaku reprezentativnost kao i oni, pa Ministarastvo lokalne samouprave mora da pregovara i sa nama, odgovaraju u Savezu sindikata. U Minsitarstvu uprave i lokalne samouprave potvrđuju da su potpisali izmjene kolektivnog ugovora i sa jednima i sa drugima.

Izmjene podrazumevaju povećanje koeficijenta, koji će omogućiti povećanje plata.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.