Bijeljina

Potpisan koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju SNSD i DEMOS

13:38, 15.02.2020.
Danas je u prostorijama Gradskog odbora SNSD Bijeljina potpisan koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju na lokalnom nivou i na nivou Skupštine Grada Bijeljina do lokalnih izbora kao i o podršci zajedničkom kandidatu za sljedeće lokalne izbore i zajedničkom djelovanju nakon lokalnih izbora između SNSD i DEMOS-a Bijeljina.

„Ovo je jedna od aktivnosti koje radimo u kontinuitetu proteklih dana i koje ćemo nastaviti u narednom periodu. Nastojimo da potpišemo koalicione sporazume sa svim koalicionim partnerima s kojim participiramo vlast na republičkom nivou. Kada završimo taj prvi krug, onda ćemo nastaviti saradnju kako smo i rekli, sa drugim političkim partijama i razgovarati dalje oko potencijalnih koalicija i mogućnosti kako bismo došli do najboljeg rješenja i imali adekvatnog kandidata za Gradonačelnika ispred naše koalicije koji će imati kapacitet da pobjedi na predstojećim lokalnim izborima“, rekao je predsjednik GO Bijeljina Nedeljko Ćorić.

Predsjednik GO SNSD Bijeljina naglašava da SNSD i DEMOS ima korektnu saradnju koja se odvija kroz republički nivo vlasti, ali i na lokalu i da nikad nisu imali bilo kakve nesporazume oko političkih djelovanja i nastupa.

„Sasvim prirodno je da DEMOS bude u koaliciji sa SNSD sa kojima smo u koaliciji na republičkom nivou i tako isto mislimo i u našim organima kada je u pitanju lokalna vlast. DEMOS u Bijeljini je naslijedio određene pozicije koje imamo u lokalnoj vlasti i mi smo trenutno u vlasti sa postojećim Gradonačelnikom i vlasti koja je na lokalnom nivou. Međutim, to ništa ne mora da znači jer život ide dalje, politika ide dalje i mi kao politička partija treba da budemo svjesni svog mjesta, svojih građana, svojih ljudi i povjerenja koje imamo. DEMOS u Bijeljini vjerovatno neće imati svog kandidata i iz tog razloga podržavamo SNSD što je krenuo sa okupljanjem svoje koalicije koja će kasnije stati oko određenog imena koje se isprofiliše kada je u pitanju Bijeljina“, rekao je predsjednik GO DEMOS Bijeljina Milan Dakić.

Izvor: desavanjaubijeljini.com