Susret Čubrilović Berec

Postojanje Republike Srpske se ne može osporiti

  • 28.01.2019. 14:08

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da se ni na koji način ne može osporiti postojanje Republike Srpske jer je ona dio Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, te da je najavljivanje pokretanja inicijative o preispitivanju njenog naziva besmisleno i nesprovodivo.

Čubrilović je u razgovoru sa šefom Kancelarije OHR-a u Banjaluci Marianom Berec ocijenio da to u suštini predstavlja demagoško skretanje pažnje sa suštinskih problema građana u BiH, a koji se odnose na pitanje emigranata, radikalnih pokreta i odlazaka na strana ratišta. 

On je na sastanku u Banjaluci istakao činjenicu da je Srpska na vrijeme formirala sve organe i institucije, u skladu sa zakonom i rezultatima opštih izbora, te ponovo dokazala svoj puni demokratski kapacitet, stabilnost i održivost, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske. 

Čubrilović je ocijenio i da je nedopustivo da se, mimo volje građana, i dalje koči formiranje zajedničkih organa i institucija u BiH, prvenstveno Savjeta ministara koji, u sadašnjem sazivu Parlamentarne skupštine BiH, nema demokratski legitimitet da radi, odlučuje i predlaže zakone. 

Čubrilović i Berecova razgovarali su i o drugim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH. 

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина