Pale

Poslovnoj zajednici dodatnih 250.000 KM podsticaja

11:07, 18.10.2020.
Izvor: Srna
Opština Pale naredne sedmice raspisaće novi javni poziv za preduzetnike čije je poslovanje bilo naročito ugroženo pandemijom virusa korona, a predviđeno je da kroz Program podrške privrednim subjektima s ciljem ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih pandemijom, bude plasirano dodatnih 250.000 KM, saopšteno je iz Opštinske uprave.

"Ovo je javni poziv koji se realizuje nezavisno od redovnog poziva namijenjenog podršci preduzetnicima za investiciono ulaganje, koji je već uspješno okončan i kroz koji je 109 preduzetnika sa područja opštine Pale ostvarilo podsticaj u ukupnoj vrijednosti od oko 140.000 KM", navodi se u saopštenju.

U opštinskom Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti rečeno je da će javni poziv biti raspisan i objavljen na internet stranici Opštine Pale.

"Opština Pale na ovaj način želi da pošalje poruku da čvrsto stoji iza svoje poslovne zajednice i uvjereni smo da samo zajedničkim snagama možemo izaći iz ove teške situacije koju je prouzrokovala pandemija virusa korona", naglašava se u saopštenju.