Milorad Dodik

Posljednji događaji u Beogradu nisu dobri za Srbiju

  • 18.03.2019. 12:54

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da posljednji događaji u Beogradu nisu dobri za Srbiju, te da je pogrešno izabrano vrijeme da se takva poruka šalje iz ove zemlje, kojoj treba snaga za pregovaračke procese sa Prištinom.

Dodik je ocijenio da bi bilo logično da se sve nacionalne i političke snage u Srbiji okupe oko pregovarača, a da sve ono što treba da rješavaju na političkom planu treba činiti u skladu sa izborima. 

"Svaka vrsta ulice i nestabilnosti asocira na to da su kreirani ili da su podmetnuti Srbiji da bi smanjili njenu snagu i moć. Ja to posmatram na taj način. Treba poštovati legitimno izabrane institucije i legalno izabranog predsjednika Srbije i u tom pogledu sve stvari rješavati na dan izbora. Koliko razumijem, tamo se i razgovara na tu temu - da dođe do izbora", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. 

Opozicioni Savez za Srbiju je i tokom vikenda organizovao proteste protiv vlasti tokom kojih se u subotu uveče dogodio upad u zgradu RTS-a u Beogradu, a juče je bila blokirana zgrada Predsjedništva u vrijeme obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.