Skupštini opštine Teslić

Poslije formiranja nove većine počele kadrovske smjene

  • 30.10.2018. 16:39

Odbornici nove skupštinske većine u Skupštini opštine Teslić odlučili su danas da razriješe dužnosti vršioce dužnosti direktora teslićkog Doma zdravlja Mladena Kovanušića, Centra za socijalni rad Ratka Markočevića, te Turističke organizacije opštine Sinišu Božića, a za načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije imenovana je Borka Pavlović.

Odlukom nove skupštinske većine za vršioce dužnosti direktora Doma zdravlja "Sveti Sava" imenovan je Đurađ Trivunović, za direktora Centra za socijalni rad Radojica Todić, a za direktora opštinske Turističke organizacije opštine Suzana Lipovčić.

Za razrješenje su glasali odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a, SDP-a, SDA, Nezavisnog kluba odbornika i Srpske radikalne stranke - "Srpska u sigurne ruke". Protiv su bili odbornici SDS-a, a uzdržani odbornici SP-a.

Predsjednik Skupštine opštine Teslić Miroljub Letić rekao je novinarima da je tok današnje sjednice usmjeravala nova skupštinska većina koju čine odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a, SDP-a, Nezavisnog kluba odbornika i Srpske radikalne stranke - "Srpska u sigurne ruke".

On kaže da su odbornici ispoštovali odluku Okružnog suda u Doboju koji je naložio da lokalna skupština poništi rješenje o razrješenju direktora Doma zdravlja Mladena Kovanušića, ali da je to pitanje odlukom većine odbornika ponovo stavljeno na dnevni red i glasano.

"Mislim da će Kovanušić tužiti opštinu i možda dobiti spor ponovo", naveo je Letić.

Šef Kluba odbornika SDS-a Milan Kasapović kaže da je današnja sjednica samo potvrda da SDS od početka godine nema skupštinsku većinu i da nisu u koaliciji sa PDP-om, čiji je predsjednik Opštinskog odbora Radojica Todić danas imanovan za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad.

On je izrazio bojazan da je u toku "nezakonita smjena kadrova SDS-a", kao i da je, zbog sudskih presuda, moguća pojava dualizma u upravljanju u određenim institucijama čiji je osnivač opština.

Prema njegovim riječima, on očekuje da će i danas smijenjeni vršioci dužnosti direktora potražiti sudsku zaštitu.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević najavio je tokom obraćanja odbornicima da će iskoristiti zakonom predviđene aktivnosti da zaustavi odluku o imenovanju Borke Pavlović za načelnika Odjeljenja za finansije.

On je ovu odluku ocijenio nezakonitom, pošto je na tu funkciju 7. juna neopozivu ostavku dao Đurađ Trivunović koji je imenovan za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja, a danas je odlukom odbornika ponovo potvrđen na toj funkciji.

Odbornici drugih stranaka nisu htjeli da se obrate medijima.

Na današnjoj sjednici za predsjednika Odbora za žalbe imenovan je Srđan Danilović umjesto Danila Savića koji je razriješen funkcije.

U današnjem nastavku 18. sjednice Skupštine opštine, koja je počela 16. oktobra, razmatrano je 11 tačka dnevnog reda.