Banjaluka

Počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske

  • 29.01.2019. 07:36

U Banjaluci je počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, o zaštiti od nejonizujućih zračenja, o gradu Gradiška, o radio-amaterizmu u Republici Srpskoj, o unutrašnjoj plovidbi Republike Srpske, te o protivgradnoj zaštiti, najavljeno je iz parlamenta Srpske. 

Pred poslanicima su i nacrti zakona o izmjeni Zakona o privrednim društvima, o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, o izmjenama i dopunama Zakona o Komori inženjera poljoprivrede Republike Srpske. 

Biće razmatrani i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o genetički modifikovanim organizmima, o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu. 

Narodna skupština razmatraće i Nacrt strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2018-2022. godine, prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2019. godinu, godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2018. godinu. 

Poslanici će razmatrati i prijedlog zaključka u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj – građanska inicijativa. 

Kao prva tačka dnevnog predviđena su poslanička pitanja i odgovori, "Aktuelni čas". 

Тагови:
  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.