Narodna skupština Srpske

Poslanici o radu Fiskalnog savjeta

  • 05.03.2019. 07:33

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas u nastavku sjednice izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period od 11. avgusta do 31. decembra 2017. godine.

Na dnevnom redu nastavka druge redovne sjednice je i Plan rada Fiskalnog savjeta Republike Srpske sa finansijskim planom za 2018. godinu. 

Poslanici će razmatrati i izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske o radu za 2017. godinu, izvještaj Komisije za žalbe o radu za 2017. godinu, te izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2017. godinu. 

Narodna skupština raspravljaće i o izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2017. godinu, kao i informaciji o predlaganju člana iz Republike Srpske u Regulatornu komisiju za električnu energiju BiH. 

Poslanici će razmatrati prijedlog odluke o usvajanju Prijedloga prostornog plana područja posebne namjene "Aerodrom" Banjaluka, prijedlog odluke o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene "Janjske otoke", i to po skraćenom postupku. 

Biće razmatran i prijedlog zaključka u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj - građanska inicijativa. 

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.