Narodna Skupština Srpske

Lukač povukao odredbu o kažnjavanju fotografisanja policajaca

  • 24.04.2019. 11:51

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je ranije da se saglasio sa šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini da iz Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru bude povučena odredba o neovlaštenom fotografisanju i snimanju policijskih službenika, koja je bila sporna novinarima.

Prije razmatranja ove tačke dnevnog reda Lukač je, na za javnost zatvorenoj sjednici, poslanicima podnio izvještaj o posljednjim ubistvima policajca u Prijedoru, kao i višestrukom ubistvu u Laktašima kada je ubijen banjalučki biznismen Slaviša Krunić. 

Na dnevnom drugog nastavka 4. redovne sjednice su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća. 

Narodna skupština će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2028. godine i Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj za period 2019-2029. godina. 

Pred poslanicima su i Izvještaj o radu i izvršenju Finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za 2018. godinu, godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2018, godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za 2018, te prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci-Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje po Projektu energetske efikasnosti u BiH /8906-BA/. 

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da će Skupština danas raditi produženo da bi bile apsolvirane preostale tačke dnevnog reda i da bi se sutra pristupilo glasanju. 

U prvom dijelu sjednice razmotreno je osam tačaka dnevnog reda i usvojeno više zakona i nacrta zakona. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.