Narodna skupština

Poslanici o izmjenama i dopunama Zakona o notarima

  • 18.09.2019. 07:39

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas u Banjaluci razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima po hitnom postupku.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o ličnom imenu i Prijedlog zakona o likvidacionom postupku.

Poslanici su juče razmatrali Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji je u proceduri po hitnom postupku, u kojem se navodi da je razlog za njegovo donošenje sadržan u potrebi za poboljšanjem materijalnog statusa policijskih službenika koji su stekli pravo na ostvarivanje starosne ili invalidske penzije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smatra da je potrebno stvoriti mogućnosti da i do sada penzionisani policajci primaju penziju po povoljnijim uslovima, kako je predviđeno Prijedlogom zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Narodna skupština izabrala je Suzanu Gašić za ministra trgovine i turizma Srpske, nakon što je konstatovana ostavka dosadašnjeg ministra Dragice Kovač. Nakon izbora, Gašićeva je položila zakletvu.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.