Banjaluka

Poslanici nastavili rad: Rasprava o fiskalnim kasama

  • 14.03.2019. 07:49

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona i fiskalnim kasama.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je sinoć, obrazlažući ovo zakonsko rješenje, da će njegovo usvajanje dovesti do suzbijanja sive ekonomije i rast prihoda od poreza na dohodak. 

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama produžava se rok na koji se može izreći mjera zabrane obavljanja djelatnosti za prekršaj učinjen prilikom registrovanja prometa i izdavanja fiskalnih računa sa dosadašnjih 15 na 30 dana, a u slučaju ponovljenog prekršaja ta mjera iznosi 60 dana. 

Za pravna lica koja prekrše ovaj zakon predviđene su kazne od 10.000 do 20.000 KM. 

Na dnevnom redu je specijalni izvještaj Ombudsmana za ljudska prava BiH o stanju u oblasti migracija u BiH. 

Biće razmatrana i informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2018. godine, te o ostvarenim rezultatima i približavanju propisa Republike srpske propisima Evropske unije. 

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм