Banjaluka

Poslanici nastavili rad, na sjednici i premijer Višković

  • 17.04.2019. 10:25

Raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se do 30. juna 2021. godine produžava rok za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama, Narodna skupština Republike Srpske nastavila je danas sjednicu kojoj prisustvuje i premijer Srpske Radovan Višković.

Narodna skupština će u nastavku sjednice razmatrati i Nacrt zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i Nacrt zakona o zaštiti od požara.

Biće razmatrani i nacrti zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Republici Srpskoj, o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, te o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća, o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Na dnevnom redu je i Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2028. godine i Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Srpskoj od 2019. do 2029. godine.

Na četvrtoj redovnoj sjednici biće razmatrani i izvještaj o radu i izvršenju finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu, godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2018. i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2018. 

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje po Projektu energetske eFikasnosti u BiH.

Narodna skupština juče je razmotrila prijedloge zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, o zaštiti od nejonizujućih zračenja i o radio-amaterizmu u Republici Srpskoj. 

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија