Poslanici Narodne skupštine sutra odlučuju o ukidanju vanrednog stanja

  • 19.05.2020. 19:02

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske sutra odlučuju o ukidanju vanrednog stanja.

Epidemiološka situacija stavljena je pod kontrolu, navodi se u obrazloženju Prijedloga odluke o ukidanju vanrednog stanja. Na dnevnom redu je i potvrđivanje 19 uredbi koje je donijela predsjednica Srpske za vrijeme vanrednog stanja i odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom. 

Nakon ukidanja vanrednog stanja, na snazi će biti vanredna situacija, naglašava predsjednica Srpske.

"Stekli su se uslovi da se ukine vanredno stanje. Vjerovatno će funkcionisati na nivou vanredne situacije, a to je situacija koju smo imali prije vanrednog stanja. To će opet značiti da postoji neki drugačiji režim funkcionisanja u odnosu na apsolutno normalno stanje. U svakom slučaju, biće promjena u odnosu na danas", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.  

Republika Srpska pokazala je da dobrom organizacijom može uspješno da odgovori na krizu, jasna je  predsjednica Srpske. Biće veliki izazov organizovati sjednicu Narodne skupštine i ona će biti održana uz pojačane mjere zaštite, naglašava Cvijanović.

"Očekujem da će rasprava biti konstruktivna i da dođemo do odluke o ukidanju vanrednog stanja i potvrđivanja svih ovih uredbi koje sam donijela kao predsjednik Republike i da se u nastavku skupštine bavimo takođe životnim pitanjima koje se prevashodno odnose na donošenje rebalansa budžeta", istakla je Željka Cvijanović. 

Epidemiološka situacija je takva da možemo ukinuti vanredno stanje i političari provode jasne odluke struke, naglašava potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić. Smatra da su uspostavljeni temelji da se i nakon ukidanja vanrednog stanja donose novi zakoni koji će imati za cilj stabilizaciju i zaštitu građana Srpske, poručuje Šulić.  

"Ja se nadam da ćemo pokazati puno jedinstvo, jer Republika Srpska se prvi put u istoriji našla u situaciji da mora uvoditi vanredno stanje. Ne samo Republika Srpska, nego čitav svijet se suočio sa velikom krizom. Samo jedinstveno možemo što brže i lakše izaći iz ove krize. Iza nas je dva mjeseca borbe protiv korona virusa. Blizu smo pobjede, ali ne smijemo se opuštati", naglasio je Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. 

Posebna sjednica biće održana sutra u 10 časova. Sjednica će biti održana u Konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Srpske. Po hitnom postupku biće razmatrani i rebalans budžeta Srpske za ovu godinu, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske. 

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)