Nakon redovne, posebna sjednica NSRS

Poslanici glasaju o izvještaju Anketnog odbora

  • 04.07.2018. 07:41

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je izjašnjavanjem o apsolviranim tačkama tokom dvodnevnog rada.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaj Anketnog odbora s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića. 

Predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović rekao je da tokom rasprave u parlamentu nije izrečen nijedan argument kojim bi bio osporen izvještaj tog odbora. 

Predstavnici vlasti tvrdili su tokom rasprave da je rad Anketnog odbora zloupotrijebljen i da su zaključci politički. 

U jučerašnjem dijelu zasjedanja poslanici su razmotrili izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2017. godinu, konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prošlu godinu, te izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2017. godinu. 

Razmotreni su i izvještaj Ombudsmana za djecu za 2017. godinu, izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2017. godinu i informacija o odlukama o pomilovanju u 2017. godini. 

Po okončanju redovne sjednice biće održana posebna sjednica na kojoj će, po hitnom postupku, biti razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o radu, o porezu na dohodak, te o platama zaposlenih u organima uprave Srpske i u MUP-u. 

Biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama zaposlenih u prosvjeti i kulturi, u javnim službama Srpske, u institucijama pravosuđa Republike Srpske, u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, te o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca. 

Po hitnom postupku biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjeni i dopuni zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara, kao i o krivičnom postupku Republike Srpske. 

Na posebnoj sjednici, koja će biti održana nakon redovne na zahtjev Vlade Srpske, među 18 tačaka dnevnog reda biće razmatran i prijedlog zakona o kulturi. 

Biće raspravljano i o prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama zakona o opštem upravnom postupku, o matičnim knjigama, o izvršnom postupku, o sudskim taksama, o naučno-istraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju. 

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine. 

Posebna sjednica Narodne skupštine trajaće u produženom radnom vremenu i, ako ne bude završena u predviđenom vremenu, biće nastavljena u ponedjeljak, 9. jula.
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)