Rukovodstvo na bini, odbornici u publici

Posebna sjednica u Pozorištu: 700.000 KM za prvu pomoć privredi

  • 28.04.2020. 20:03

Rukovodstvo na bini, odbornici u publici. Sala prijedorskog Pozorišta danas je, nakratko, postala skupštinska. 

Prostor je izabran kao najpogodniji za sjednicu jer omogućava fizičku distancu i neke druge uslove za rad. Posebna sjednica u posebnim okolnostima donijela je, uz maske i rukavice, i jedinstvo. S obzirom na to da su tačke dnevnog reda bile o ublažavanju posljedica epidemije kod poslovnih subjekata, svi su glasali kao jedan. 

Prva hitna mjera je 700 hiljada maraka. 

"Za poljoprivredu je 500 hiljada i 200 hiljada kao set mjera grada za privredu. Ovo neće biti dovoljno i mi ćemo se dodatno vratiti ovoj problematici jer u martu je punjenje budžeta bilo 80 odsto a sa jučerašnjim danom 55 odsto, onda možete misliti kakav je omjer i mogućnosti grada i budžeta ako se ovako nastavi", rekao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Nije isključeno ni kreditno zaduženje kako bi se pomoglo privredi da lakše startuje nakon epidemije. Hitne mjere su dobre, ali se na njima ne smije stati, kažu odbornici. 

"Da se raspakuje budžet, da se izvrši rebalans, i sva sredstva koja budemo mogli. Ako ne bude bilo dovoljno sredstava, a moramo da spasimo privredu, neka se i taj kredit digne", kaže Dalibor Pavlović, SNSD.

"To sve zavisi od sagledavanja situacije u budžetu i izradi rebalansa da vidimo kako možemo pomoći poljoprivrednicima i privrednicima grada Prijedora, rekao je Dalibor Grabež, PDP.

Sjednica je brzo završila jer su svi bili jedinstveni oko interventnih mjera pomoći, a neki su prokomentarisali da je tome kumovala i činjenica što, tehnički, nije bilo izvodljivo radijski prenositi sjednicu pa se odustalo od diskusija. Malo duže je trajalo glasanje zbog ručnog prebrojavanja. Trojici odbornika bio je zabranjen dolazak jer su stariji od 65 godina. 

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм