Poslanici biraju delegate

Posebna sjednica NSRS: Izabrani delegati za Vijeće naroda Srpske i Dom naroda PS BiH VIDEO

  • 05.12.2018. 13:58

Prva posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je danas u 14 časova izborom delegata iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.   

Narodni poslanici biraju delegate iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine procedurom tajnog glasanja u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Preostale tačke Dnevnog reda Prve posebne sjednice:   

2. Izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske; 
3. Imenovanje generalnog sekretara i zamjenika generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srpske;   
4. Izbor radnih tijela Narodne skupštine Republike Srpske;
5. Prijedlog zakona o republičkoj upravi – po hitnom postupku.

Narodni poslanici izabrali su delegate iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH procedurom tajnog glasanja u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Lazar Prodanović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Sredoje Nović (SNSD) i Mladen Bosić (SDS) je pet izabranih delgata koji će biti delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

Narodna skupština Republike Srpske izabrala je za Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda delegati su: Vukota Govedarica, Ognjen Tadić, Dragan Ristić, Vojislav Gligić, Živko Marjanac, Miroslav Lazarević, Jasna Lukić i Slavko Dunjić.

Iz reda hrvatskog naroda izabrani su Nada Tešanović, Dragana Mikić, Zdenka Gojković, Ivo Bošnjak, Davor Čordaš, Ivo Kamenjašević, Đuro Ivanović i Ivo Mijić.

Za delegate iz reda bošnjačkog naroda izabrani su Faruk Đozić, Dževad Mahmutović, Mihnet Okić, Muris Čirkić, Ahmet Čirkić, Alija Tabaković, Džemaludin Šabanović i Igor Bošnjak.

Iz reda ostalih izabrani su Radenko Rikić, Danijel Puhalić, Јovana Čarkić i Franc Sošnja.

Za generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srpske izabran je Nebojša Zgonjanin iz NDP-a. 

Zgonjanin je izabran na ovu poziciju na prijedlog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića. 

Čubrilović je rekao da će prijedlog za zamjenika generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srpske biti razmatran na jednoj od narednih sjednica. 

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabrali su večeras u Banjaluci članove radnih tijela najviše zakonodavne institucije.

Nakon što su izabrali članove radnih tijela, poslanici na posebnoj sjednici razmatraju Prijedlog zakona o republičkoj upravi. 

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabrali su ranije delegate u Vijeće naroda Republike Srpske i Dom naroda parlamenta BiH.

                       

Тагови: