Banjaluka

Posebna sjednica Narodne skupštine o uvođenju vanrednog stanja

  • 28.03.2020. 11:48

U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će, na zahtjev Vlade Srpske, biti razmatran Prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Posebna sjednica se održava u Banskom dvoru, kako bi bile ispoštovane mjere o udaljenosti poslanika.

Sjednici prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Radovan Višković i ministri u Vladi Srpske.

Većinom glasova poslanika odlučeno da sjednica bude zatvorena za javnost.

 

Poslanicima i gostima se mjeri temperatura na ulazu u Banski dvor, kao mjera predostrožnosti.

Gosti se, zbog efikasnijeg rada, neće obraćati. Te odluke je donio skupštinski Kolegijum. 

"Očekujem da skupština prođe sa mnogo razumijevanja i svih učesnika i svih onih koji će to da prate obzirom na okolnosti u kojima održavamo, a zbog funkcionisanja sistema dalje i praćenja ove ukupne situacije bilo je neophodno da se to održi baš u ovo vrijeme", rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRS.

Vanredno stanje, doprinijeće operativnijem radu institucija, poručio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Srpska je, kaže, sa uvođenjem mjera počela na vrijeme i ovo je naredni korak. Upravo je o tome danas sa predsjednikom Vlade i gradonačelnikom Banjaluke razgovarala predsjednica Željka Cvijanović.

Uvođenje vanrednog stanja će, zaključili su, olakšati suočavanje sa svim novonastalim izazovima, kako zdravstvenim, tako i ekonomskim. Pojasnio je to i ministar poljoprivede, vodoprivrede i šumarstva Srpske, Boris Pašalić, gostujući u emisiji "ReplikA" na ATV-u.

U Srpskoj je trenutno na snazi vanredna situacija. Prije deset dana ju je proglasila Vlada Srpske, na zahtjev najviših zvaničnika.

Тагови: