Ovjerene liste  

Posebna sjednica Narodne skupštine 5. decembra

  • 03.12.2018. 19:08

Imena delegata u Domu naroda BiH i Vijeću naroda Republike Srpske, o kojima će poslanici odlučivati na prvoj  posebnoj sjednici Narodne skupštine, već su poznata. Od 20 kandidata, biće izabrano pet srpskih predstavnika u Domu naroda. Najzvučnija imena među njima su Mladen Bosić, Mladen Ivanić, Dušanka Majkić, Nikola Špirić i Sredoje Nović. Kandidate za delegate u Vijeću naroda predlagale su političke stranke, ali i poslanici pojedinačno. 

"Šefovima klubova podijeljena je mogućnost rasporeda narodnih poslanika po odborima i komisijama, rečeno je da već verifikovane liste, od strane Centralne izborne komisije, koju su predložili poslanici i klubovi, da usaglase," rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS. 

Uz delegate, poslanici će birati i Generalnog sekretara Narodne skupštine, njegovog zamjenika i sastav radnih tijela, a na dnevnom redu će se naći i Prijedlog zakona o republičkoj upravi po hitnom postupku, koji će omogućiti izmjene strukture ministarstava u Vladi Srpske. Prije posebne sjednice završiće se i redovna i to izborom potpredsjednika Narodne skupštine. Predsjednik Nedeljko Čubrilović kaže da nijedan prijedlog za tu funkciju još zvanično nije stigao, a do sada je poznat samo kandidat SNSD-a.

"Što se tiče SNSD-a, Željka Stojičić je naš kandidat za potpredsjednika Narodne skupštine i dolazi iz reda hrvatskog naroda. Već je bila na toj funkciji četiri godine, prema tome da li će biti popunjueni drugi potpredsjednici, to je već drugo pitanje," kaže Radovan Višković.

Izborom tri ili četiri potpredsjednika i radnih tijela, konstituisanje desetog saziva Narodne skupštine RS biće završeno. Nakon toga, biće formiran i novi sastav Vlade Republike Srpske, na osnovu izmjena koje usvoji Narodna skupština.
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.