U UKC-u Republike Srpske

Posao za najboljeg diplomca Medicinskog fakulteta u Banjaluci

  • 04.10.2018. 19:37

Da se trud uvijek isplati dokazao je Mladen Đurić, koji je odmah po završetku studija dobio posao u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske. Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci presrećan je zbog potpisanog ugovora o radu u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj. Njegov izbor je kardiologija.

"Zaista sam danas presrećan i ponosan što svoju karijeru počinjem u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj gdje, zaista, imamo najbolje moguće uslove za dalji napredak i usavršavanje. Nekako sam najviše volio da učim o kardiovaskularnom sistemu, to je ono što me najviše zanimalo. Potom sam i jedan period proveo u inostranstvu na odjelu kardiologije, a posljednjih nekoliko mjeseci sam, pod mentorsvom profesora Škrbića, proučavao molekularne mehanizme kardiotoksičnosti, doksorubicina, što je bila tema mog diplomskog rada, tako da sam već proučavao ćelije srčanog mišića i za mene je kardiologija bila logičan izbor", istakao je Đurić.

Mladen je studije završio sa prosječnom ocjenom 9.83, a dodatno profesionalno usavršavanje su mu obezbijedili UKC i Medicinski fakultet. Direktor UKC-a Vlado Đajić poručuje da je ovo dokaz da mladi  ostaju u Srpskoj. Prvi čovjek Medicinskog fakuleta Ranko Škrbić za mladog kolegu ima samo riječi  hvale i poklon, a to su doktorske studije. 

"Danas smo primili u radni odnos najboljeg studenta Medicinskog fakulteta u Banjaluci i čime smo pokazali spremnost da zadržimo mladi kadar u Republici Srpskoj i da se usavršavaju, žive i rade u našoj državi", istakao je Vlado Đajić, direktor UKC-a.

"Tokom njegovog završnog rada ja sam rekao da ga Medicinski fakultet časti besplatnim doktorskim studijima koje je on već upisao, tako da je za nekih 15 dana, kolega Đurić kreće sa početkom doktorskih studija kao jedan od najmlađih studenata doktorskih studija na našem fakultetu", istakao je Radko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta.

Iz Kliničkog centra poručuju da je obnavljanje kadra neophodno, ali i da je veoma teško stvoriti dobrog ljekara. Direktor UKC-a Vlado Đajić kaže da su potrebne godine za specijalizaciju i sticanje iskustva kako bi se krenulo u samostalni rad. Ipak, za mlade i vrijedne uvijek ima mjesta. U posljednjih godinu i po dana u Univerzitetskom kliničkom centru je zaposleno oko 40 mladih ljekara koji žele da rade i ostanu u Republici Srpskoj.


 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.