Aleksandar Vučić

Poruka narodu u RS: Izaći na izbore na demokratski i miran način

  • 05.10.2018. 12:22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je narodu u Republici Srpskoj da izađe na izbore na demokratski i miran način i da se već od ponedjeljka, 8. oktobra, ponovo razgovara o razvojnim projektima i podršci koju će Srbija pružiti Srpskoj u daljem ekonomskom napredovanju.

Vučić je rekao da je siguran da će Srbija nastaviti najbližu saradnju sa Republikom Srpskom i naglasio da niko ne može i nema pravo da zabrani Srbiji da u Srpskoj gradi bolnice i škole. 

"Meni smetaju loši odnosi, a ne vrtići, škole i bolnice. U tome nas neće zaustaviti", rekao je Vučić novinarima u Beogradu. 

On je ponovio da Srbija i Srpska moraju da sarađuju u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, poštujući integritet BiH i ne vrijeđajući nikoga. 

Na pitanje kako bi reagovali u EU da je otišao u Istočno Sarajevo, kao što je hrvatski premijer Andrej Plenković otišao u Mostar /gdje je podržao kandidata HDZ-a BiH Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH/, Vučić je rekao da bi u EU reagovali suprotno od onoga što se dogodilo kada je Plenković otišao u Mostar. 

"To našim građanima dovoljno govori o tome kakav je odnos prema Srbiji, kako članice EU mogu da učine šta god hoće. Zato kada mi ništa i ne učinimo, opet ćemo za nešto biti krivi - ne zna se baš tačno za šta, ali za nešto ćemo biti", rekao je Vučić. 

On je dodao da u Plenkovićevoj posjeti Mostaru ne vidi ništa loše jer tamo žive Hrvati i da Hrvatska ima svoje obaveze prema Dejtonskom mirovnom sporazumu. 

"Ali, ja ovde govorim o licemerju onih koji su danima dolazili i tražili da se slučajno Srbija ne umeša /u izbore u BiH/. Nažalost, u to su uključili i pojedine Srbe i analitičare, i političare, i medije", kaže Vučić, ocijenivši da Srbima nisu potrebni drugi - ni iz Evrope, ni iz svijeta, niti iz regiona, koliko lošeg mogu reći jedni o drugima. 

Vučić je istakao i da nekima smeta što se Srbija ne stidi i ne plaši da javno postavlja pitanja i što vodi politiku čistih računa, mira i stabilnosti. 

Vučić je podsjetio da je i bošnjačke političare, kada su ga protivpravno i ne razumijevajući napali, pozvao u Srbiju da izgrade vrtiće, škole, bolnice i nazovu ih "BiH" čijem otvaranju bi prisustvovao i on. 

On naglašava da mu ne smeta da se nešto zove "BiH", ali pita zašto smeta da se bolnica, škola ili vrtić zovu "Srbija".

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.