Porodica nema uvid u zdravstveno stanje generala Mladića

  • 23.09.2020. 12:39

Porodica i odbrana generala Ratka Mladića nema pravi uvid u njegovo stvarno zdravstveno stanje, jer u Hagu nastavljaju sa praksom da ne dostavljaju informacije i izvještaje o njegovom zdravlju, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

- Nemamo nikakvu dokumentaciju niti informaciju. Ništa novo nismo dobili od prošlog meseca i moramo stalno da se preganjamo sa njima - rekao je Darko Mladić.

On je naveo da je u razgovoru sa ocem stekao subjektivan utisak da je general nešto bolje nego proteklih mjeseci i da ima više energije.

- Čujemo se po nekoliko puta na dan i deluje da ima više energije. To je važno. Verovatno da daje rezultate to što mu je promenjena terapija - rekao je Darko Mladić.

U osvrtu na postupak koji se protiv njegovog oca vodi u Hagu, Darko Mladić je rekao da se procjenjuje da će se sudije u roku od šest do 12 mjeseci izjasniti o žalbama na prvostepenu presudu.

On je naglasio da uslovi u kojim je održana rasprava o žalbama na prvostepenu presudu 25. i 26. avgusta nisu bili regularni.

- Generala nije mogla da poseti odbrana niti da se konsultuje sa njim. On je bio u jako lošem zdravstvenom stanju, imao je temperaturu i jako loš hemoglobin. Bukvalno je samo ležao, nije mogao ni da govori, a kamoli da radi nešto ozbiljnije - rekao je Darko Mladić.

On je podsjetio da se odbrana zbog toga ogradila od svega i navela da prisustvuje raspravi samo da ne bi ispalo da se general Mladić odrekao prava na odbranu.

- Brinuli smo da bi oni mogli to tako da tumače i praktično još više oštete generala - rekao je Darko Mladić i dodao da je odbrana ukazala da to nije bila prava žalbena rasprava, jer za to nisu bili ispunjeni elementarni uslovi.

On je naveo da je odbrana u toj situaciji uradila ono što je mogla.

- Odbrana je imala dobro izlaganje i bili su joj jaki argumenti. Videćemo sada kako će to sudsko veće da tumači - rekao je Darko Mladić.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић