Momčilo Zeljković

Porodica muškarca zaraženog virusom korona ostaje u izolaciji

17:43, 06.03.2020.
Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je za RTRS da porodica muškarca zaraženog virusom korona ostaje u kućnoj izolaciji, te da je sljedeći korak mapiranje njegovog kretanja u cilju preventivnog djelovanja i sprečavanja širenja virusa.

- Mi smo već prije nekoliko dana formirali Krizni štab i intenzivirali smo aktivnosti s pojavom prvog slučaja virusa korona u Republici Srpskoj. Danas popodne smo došli do informacije da je treći slučaj zaraze s našeg područja. Naše ekipe iz Doma zdravlja, zajedno sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, već su preduzele određene mjere - rekao je Zeljković.

On je naveo da je ekipa Doma zdravlja posjetila porodicu zaraženog muškarca i da su od najbližih članova već uzeti uzorci koji su upućeni u Institut.

- Ekipa Doma zdravlja je na terenu, očekujemo nalaze članova porodice i u skladu s tim ćemo preduzimati mjere - istakao je načelnik opštine.

Zeljković je rekao da Krizni štab nije iznenađen pojavom virusa korona u ovoj opštini, s obzirom da veliki broj građana Čelinca živi i radi u Italiji.