Nova politika EU

Poraz evropskih soroševaca: Odlična vijest za Srbiju i Srpsku

  • 06.02.2019. 17:02

Eventualna pobjeda „antidavoskih snaga“ na novim izborima za Evropski parlament, planiranim za maj, promijeniće dosadašnju politiku EU prema zemljama zapadnog Balkana, a pogotovo prema Srbima iz BiH i Srbije, rekao je politički analitičar Srđa Trifković za „Glas Srpske“.

Trifković navodi da već godinama postoji artikulisano jezgro otpora dosadašnjoj nedemokratskoj i autoritarnoj politici zvaničnog Brisela, koje se ujedinilo kada je riječ migrantskoj krizi.

Ovo jezgro, ističe Trifković, čini koaliciona vlada u Italiji i njen najautentičniji predstavnik Mateo Salvini, Viktor Orban iz Mađarske, ali i Jaroslav Kačinjski iz Poljske.

"Tu je i Marin le Pen, koja je na predsedničkim izborima u Francuskoj dobila 36 odsto glasova, demokrate iz Švedske, ali i Alternativa za Njemačku, koja je na posljednjim izborima prvi put ušla u Bundestag. Ne treba zaboraviti ni austrijskog vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea. On je već poznat kao dobar prijatelj Srba i kao neko ko se otvoreno protivi bilo kakvoj unitarizaciji BiH, a što je bio jedan od ciljeva dosadašnjeg političkog briselskog establišmenta“, rekao je Trifković.

On ističe da ove političke snage više ne dozvoljavaju da im, po soroševskoj matrici, otuđeni politički i ekonomski centri moći kroje kapu u nedogled i uništavaju autentičnost nacija i suverenost država.

"Pobjeda antidavoskih snaga predstavljala bi za Srbe odličnu vest, jer oni od ove postojeće briselske nomenklature nisu dobili ništa, a ni dobrog iskusili. Ubjeđen sam da bi se drastično promijenila politika prema Srbiji i Republici Srpskoj“, navodi Trifković.

Prema njegovom mišljenju, „radilo bi se o zakasnjeloj reafirmaciji demokratije i rušenju projekta koji već godinama sprovode otuđene briselske elite“.

Komentarišući izjavu Volfganga Petriča da ovakav rasplet situacije ne bi bio dobar za dalji opstanak EU, ali ni za Balkan, Trifković kaže da ga ne čudi ovakav stav bivšeg visokog predstavnika u BiH, budući da on nikada nije volio Srbe.

„Na svu sreću, on se više ni za šta ne pita. A nadam se da će tako i ostati“, dodaje Trifković. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.