Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske

Popović: Aerodrom u Trebinju doprinijeće razvoju privrede

  • 03.09.2020. 09:18

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović istakao je da će izgradnjom aerodroma u Trebinju, Republika Srpska dobiti jak vjetar u leđa u razvoju avio-saobraćaja i jačanju postojećih kapaciteta za prevoz putnika.

Prema njegovim riječima, plan je da novi aerodrom bude otvoren u decembru naredne godine, čime će se otvoriti mogućnost da u Trebinje, Hercegovinu, ali i cijelu Republiku Srpsku brže i efikasnije može dođi na hiljade turista.

- Aerodrom u Trebinju ima perspektivu i realizacijom tog projekta očekujemo rast i razvoj privrede, dolazak investitora i otvaranje novih radnih mjesta, razvoj turizma, povećanje potražnje i potrošnje domaćih proizvoda u hercegovačkoj regiji - rekao je Popović za Večernje novosti.

Popović je izrazio očekivanje da novi aerodrom, zbog povoljnijeg položaja u odnosu na okruženje, ponudi i kvalitetniju uslugu i više standarde.

- Samim tim očekuje se milionski broj putnika u bliskoj budućnosti - naglasio je Popović.

Kad je riječ o Aerodromu Banjaluka, Popović je naveo da je pri kraju izgradnja kargo-objekta, kao i proširenje pristanišne zgrade i dolaznog gejta.

- Planiran je projekat investicionog održavanja poletno-slijetne staze sa ciljem dodatnog poboljšanja piste i rulne staze, kako bi se obezbijedio viši standard za kretanje, polijetanje, slijetanje i boravak aviona - rekao je Popović.

On je podsjetio da se Aerodroma Banjaluka odvija redovan saobraćaj na liniji Beograd-Banjaluka-Beograd, da se tokom jula odvijao čarter saobraćaj za Tursku, te da je tokom avgusta Rajaner letio za Memingem i Brisel.