Zvornik

Položeni vijenci na mjestu stradanja policajca Dragana Đurića

  • 27.04.2020. 12:27

Polaganjem vijenaca na spomen-ploču ispred zgrade zvorničke Policijske uprave odata je počast pripadniku Policijske stanice Zvornik Draganu Đuriću koji je na današnji dan prije pet godina tragično nastradao u terorističkom napadu.

Policijska uprava Zvornik je prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen-ploču poručila da Dragan Đurić, koji je stradao u ovom terorističkom napadu, ne smije biti zaboravljen, kao ni drugi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su izgubili živote dostojanstveno - izvršavajući svoje poslove.

Na osnovu iskustva proisteklog iz ovog terorističkog napada, Policijska uprava Zvornik intenzivirala je aktivnosti na preduzimanju preventivnih mjera i radnji s ciljem sprečavanja krivičnih djela nasilničkog ekstremizma i terorizma.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom, pokrenut je zajednički projekat preventivnog djelovanja lokalne zajednice u sprečavanju ove negativne društvene pojave, a čiji je cilj očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti na ovom području.

Osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, cvijeće na spomen-ploču su položili i članovi porodice tragično nastradalog Dragana Đurića, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Na današnji dan prije pet godina u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik, kojeg je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz zvorničkog naselja Kučić Kula, ubijen je policajac Dragan Đurić (47) i ranjeni policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić.

Nerdin Ibrić, koji je bio pripadnik vehabijskog pokreta, dovezao se 27. aprila 2015. godine oko 19.00 časova ispred Policijske stanice Zvornik u automobilu "golf dva" crne boje i uz poklič "Alahu ekber" (Alah je veliki) upao u Policijsku stanicu i počeo da puca iz takozvane "pumparice".

U razmjeni vatre terorista je likvidiran. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином